Javascript Menu by Deluxe-Menu.com

Broadview Heights, OH - На празник Св. Архангела Михаила Његово Преосвештенство Господин Г. Иринеј Епископ источноамерички служио је Свету Архијерејску Литургију у храму Светог Саве у Кливленду (на Западном Волингс путу у Бродвју Хајтсу). 

Његовом Преосвештенству саслуживали су високопречасни протојереј Мијољуб Матић (старешина храма), пречасни јереј Драган Гороњић (Архијерејски намесник кливлендски) и високопречасни протођакон Љубиша Митровић. На Светој Литургији молитвено је узело учешће много народа.

После прочитаног Јеванђеља Епископ Иринеј се обратио присутном народу надахнутом беседом о непрестаном присуству у нашем животу небесних, бестелесних сила и духовно салгедавање невидљивог света оком људског срца и пожелео свим присутним срећан и Богом благословен празник, а нарочио славарима срећну славу. Након одслужене Архијерејске Литургије присутнима се обратио протојереј Миjољуб Матић који је поздравио Епископа Иринеја и захвалио му се на благослову и молитвама које упутио Господу за све присутне као и за све парохијане који су билу спречени да присуствују.

Након дивних речи о. Мијољуба упућених Епископу Иринеју, Епископ је још једном, као Пастир Добри и онај који се брине за поверено му стадо, позравио све, зажелео свако добро свим присутнима као и целој парохији и Епархији источноамеричкој.

Article by Fr Dragan Goronjic

Gallery of Photos

(5 images)


Share This:< PreviousNext >
You might also like:
  Powered by Orthodox Web Solutions

Home | Back | Print | Side