Javascript Menu by Deluxe-Menu.com

Sheffield Village, OH - На дан Светога Јована Милостивог (25. новембар 2016.) Његово Преосвештенство Господин Г. Иринеј Епископ источноамерички са свештенством Кливлендског намесништва, а у пратњи пречасног јереја Драгана Гороњића (Архијерејског намесника кливлендског) посетио је манастир Св. Марка у Лејк Шефијлду и показао своју очинску бригу посетивши повереног му Архимандрита Леонтија (Алавања), настојатеља манастира Св. Марка, који је оперисан средином новембра и упућен на кућно лечење. Са великом радошћу Високопреподобни Архимандрит Леонтије дочекао је Преосвећеног Епископа Иринеја захваливши му се на бризи и времену које је Преосвећени за њега издвојио. Архимандрит Леонтије  је упознао Преосвећеног Епископа Иринеја о свом здравственом стању у нади да ће се што пре опоравити  и бити на корист целој Српској Православној  Цркви а посебно Епархији источноамеричкој. У пријатној атмосфери Епископ Иринеј је са свештенством провео неколико сати са  Архимандритом Леонтијем упучујући му речи подршке и храбрећи га да издржи све муке кроз које тренутно пролази.

Посети су поред Епископа источноамеричког Г. Иринеја и архијерејског намесника јереја Драгана Гороњића, присуствовали високопречасни  протојереј-ставрофор Ђорђе Милеуснић (парох акронски), високопречасни протојереј Мијољуб Матић (парох кливлендски), вископреподобни протосинђел Сава (Медаковић, духовник манастира Марче), високопречасни протојереј Драгослав Косић (парох кливлендски), пречасни јереји Алекса Павићевић (парох кентонски), Бошко Стојановић (парох јангстаунски), Синиша Хрвачевић (парох лорејнски) и Ведран Грабић (парох Фарелски), и високопречасни протођакон Љубиша Митровић. 

Приликом растанка Епископ Иринеј је пожелeo Архимандриту Леонтију брз опоравак и још много година ревносне службе у винограду Господњем.

Gallery of Photos

(5 images)


Share This:< PreviousNext >
You might also like:
  Powered by Orthodox Web Solutions

Home | Back | Print | Side