Javascript Menu by Deluxe-Menu.com

Parma, OH - У суботу, 26. новембра 2016. Његово Преосвештенсто Господин Г. Иринеј Епископ источноамерички присуствовао је традицијалној Смотри фолклорних група, која се одржава сваке године по државном празнику Дан Благодарности (Thanksgiving Day). У програму су учествовале фолклорне групе “Растко” из Детроита, “Грачаница” из Акрона и фолклорне групе “Србија” и домаћини “Морава” из Кливленда. Епископ је, у пратњи свештенства из Кливлендског намесништва, вископречасног протојереја Мијољуба Матића, пречасних јереја Драгана Гороњића, Архијерејског намесника кливлендског, и Синише Хрвачевића, као и високопречасног протођакона Љубише Митровића, видљиво уживао у смотри народних игара и песама. Програму је такође присуствовао и високопречасни протојереј-ставрофор др. Живојин Јаковљевић, старешина Саборног храма Светог Саве у Њујорку.

 
Свечано дочекан од стране верујућег народа, приликом уласка у салу ЦШО Свети Сава у Бродвју Хајтсу, Преосвећени Владика је благословио све присутне, децу која су га са радошћу дочекала и дао свој Архијерејски благослов за почетак програма. Током тросатног програма Епископу је приступило много народа тражећи благослов и позивајући Епископа, који потиче из њихове средине, да што чешће посећује њихову парохију.
 
Након завршеног програма Епископ се обратио присутнима следећим речима:

“Српски песник Бранко Радичевић из давнине, забележио је предивне речи на почетку једне песме која је посвећена српском колу:

Коло, коло, наоколо,
Виловито, плаховито,
Наплетено, навезено,
Окићено, зачињено........,
 
Па зар нисмо, најљубљенији, видели како се вечерас видљиво остварила та песма и њене речи овде пред нашим очима? Бог нам је заиста подарио најлепшу децу, најлепшу омладину и хвала Богу за све вас. Захваљујем се играчима, кореографима и родитељима који су децу васпитали на леп начин и довели их да изучавају српске народне песме и српско народно коло. Они су управо ти који представљају нашу Србију и све наше Српске земље овде у Сједињеним Америчким Државама. Живели ми и Бог вас благословио! Живео Кливленд! Живео Акрон! Живео Детроит!!! Да сте ми живи и здрави и сваки Божји благослов нека увек обитава са свима вама. Као ваш Епископ јако сам поносан на све вас и Богу благодаран што ми је подарио овакав изузетан народ Српски, народ Божји.

Живи били и да Господ Бог чува вас, ваше цењене породице а нарочито нашу омладину и нашу лепу децу.

Живели и Бог вас благословио на многаја и благаја љета!!! Амин, Боже дај.”

Gallery of Photos

(5 images)


Share This:< PreviousNext >
You might also like:
  Powered by Orthodox Web Solutions

Home | Back | Print | Side