Javascript Menu by Deluxe-Menu.com
(Недеља 5. март 2017.) У недељу Православља, у сали грчке цркве Светог Елефтерија у Њујорку, свету Литургију служио је протојереј Владислав Радујковић. Протојереј-ставрофор Тома Поповић, пензионисани парох њујоршки, исповиједао је вјернике који су се припремили за Свету Тајну Причешћа, те је том приликом преко 70 чланова заједнице приступило Светој Чаши.
 
У исто вријеме, на спрату цркве (у храму), протојереј-ставрофор Атанасиос Демос предводио је Евхаристијско сабрање грчке православне заједнице. По завршетку Свете Литургије, обе заједнице су се спојиле у једну и једним срцем и једном душом слили се у једну литију да прославе побједу Православља. Носећи свете Иконе, на грчком, енглеском и српском језику прочитан је Синодик Недеље Православља и Символ вјере. Отац Атанасиос се обратио свим вјерницима пожеливши да наши православни храмови увијек буду овако пуни вјерника и да у њима увијек влада љубав и братска слога, као данас.
 
Заиста је било предивно учествовати у овом несвакидашњем литургијском догађају који је завршио заједничком трпезом љубави.

Gallery of Photos

(6 images)


Share This:< PreviousNext >
You might also like:
  Powered by Orthodox Web Solutions

Home | Back | Print | Side