Javascript Menu by Deluxe-Menu.com

"Ви који се у Христа крстисте, у Христа се обукосте", одјекивало је у суботу, 12-ог Августа на празник Преподобне мајке Ангелине српске, храмом Св. Вел. Муч. Георгија у Лорејну, Охајо.

На дан када наша Света Црква прославља ову Божију угодницу и нашу мајку Преподобну Ангелину србску, десило се незапамћено.

Наиме, у парохијској цркви Св. Георгија у Лорејну, Св. Тајни Крштења приступило је осморо оглашене дјечице. Радост је неописива јер у задњим годинама свештеници и вјерни народ ове парохије сусрећу се нажалост, претежно само са чиновима опела и парастоса, јер је сама парохија претежно насељена старијим житељима, пензионерима, а млади,  како каже о. Синиша, селе се у градове, што због посла то и због школовања, тражећи боље сутра за себе и своје највољеније.

Заиста, дан испуњен радошћу како за парохију Св. Георгија, тако и за Богом чувану епархију источно-америчку и њеног архипастира и оца нашег Г. Иринеја који својим доласком донесе много духовног елана у епархију, парохије и повјерене свештенослужитеље.

Црквено-школска општина у Лорејну и даље   На челу са својим пастиром и са благословом надлежног епископа наставља борбу и мисију да уз помоћ и благодат Божију покаже и посвједочи Истину Христову СВИМ НАРОДИМА, учећи и крстећи их у име ОЦА И СИНА И ДУХА СВЕТОГА. Амин!

Photo Gallery

(12 images)


Share This:< PreviousNext >
  Powered by Orthodox Web Solutions

Home | Back | Print | Side