Javascript Menu by Deluxe-Menu.com

Црква и народ у Норт Порту, 07.10.2017.г. када се прослављаја равноапостолна првомученица Св. Текла и Св. Симон монах-Стеван Првовенчани, брат Св. Саве, обележили су традиционалне Михољске задушнице, служењем заупокојене  Свете Литургије и парастосом за покој душа преминулих епископа, свештеника, ктитора и приложника као и свих верних који су себе својим молитвама и прилозима узидали у нашу прелепу Светосавску Цркву,  и за покој душа свих оних који су  се упокојили са надом на Васкрсење и Живот Вечни.

У 18 недељу по духовима, 08.10.2017.г служена је Света Литургија. Хор и народ Светосавске цркве у Норт Порту, торжествено је отпојавао литугијске химне. Отац Саша је у Еванћеоској поуци, указо на на чудо богатог улова рибе и препуној мрежи (Лука 5, 1-11). , тј на позив , Симону Петру, Јакову и Јовану, да оставе све и да крену за Њим-Христом и да и само по вери својој могу бити ловцима људи,показавши им тако а кроз њих и свима нама да с Њим и кроз Њега вернима је све могуће, указавши им на апостолство и мисију коју ће имати и кроз коју ће многи постати хришћани и мисионари кроз историју до данас.

Након Свете Литургије о. Саша је верном народу прочитао текст из најновијег Правослаља(новине СПЦ), ''Православно сунце туђег неба над Милвокијем'', о цркви у Милвокију и историји Српског народа и Цркве у Америци. Култ задужбинарства у Срба се пронео по целом свету и овде, у Америци, се огледа у прелепим Црквама и манастирима, које су Срби зидали и у које су се многи уградили својим прилозима и радом до дана данашњег и да тако, по истом обрасцу, трба и нашу цркву Св. Саве овде у Норт Порту да завршимо и украсимо.

Литургије су служене и на Св. Апостола и Еванђелисту Јована, као и на Св. Кирјака Отшелника.

У 19 недељу по Духовима, 15.10.2017.г служена је Света Литургија, хор је торжествено отпојавао литугијске химне. Након прочитаног Јеванђеља (Лк 6:31-36), о.Саша је поучио верни народ да, када радимо у Цркви и за добро цркве, гледамо на то, не неким овоземаљским мерилима, очекујућу неку награду или похвалу,  већ као на принос који ће Господ стоструко умножити како за добро Цркве тако и за наше породице.

После недељних Литургија вредне сестре припреме трпезу љубави, а Боћарски клуб где се Срби из Норт Порта окупљају и друже преко недеље, почео је са свакодневним радом, осим недеље. Значајно за нашу заједницу је и то, да смо организовали већ четири ''Мини Пикника''(печено прасе и јагње) и тако обезбедили значајна средства за Црквено Школску Општину. 

Photo Gallery

(28 images)


Share This:< PreviousNext >
You might also like:
  Powered by Orthodox Web Solutions

Home | Back | Print | Side