Javascript Menu by Deluxe-Menu.com
Коло Српских Сестара у Норт Порту прославило је своју заштитницу Свету Петку Параскеву. Литургијско славословље је почело и петак, на дан Св Петке, а завршило се у недељу уз велико присуство верног народа.Певницу и присутни народ у дивном литургијском песмопоју предводили су Љубиша Драгин и Мирко Рокнић.
 
Отац Саша је верни народ упутио у житије Свете Петке која је за време живота свога била сва милостива, у подвизима и молитвама а по својој блаженој кончини, од Васкрслог Господа прослављена нетљеним и чудотворним моштима, помагала не само хришћанима који су јој притицали и вапили за помоћ већ и нехришћанима који су притицали њеним Светитм моштима.
 
Тако и наше сестре, од њиховог оснивања па до дана данашњег, пуне љубави, несебично одвајају своје време и помажу нашу светосавску цркву и угаони су камен Цркве у Светог Саве у Норт Порту.
 
Након Свете литургије и ломљења славског колача уприличена је празнична трпеза љубави. Наздрављајући и честитајући славу, сестринству и председници Кола Сестара у Норту Порту Лепи Трајковић, отац Саша је пожелео да славе на многаја љета и да следећу славу прославимо у нашој новој Светосавској Цркви. Кума овогодишње славе била је Јелка Гломић а за следећу годину су прихватиле да славе Радица Николић и Боба Солунац.

Photo Gallery

(66 images)


Share This:< PreviousNext >
You might also like:
  Powered by Orthodox Web Solutions

Home | Back | Print | Side