Javascript Menu by Deluxe-Menu.com

У недељу, 29. октобра, наша црква је прославила своју парохијску славу, нашу заштитницу Свету Петку Параскеву. Литургијским слављем је началствовао Његово Преосвештенство, Епископ Источноамерички Г. Иринеј, који је овом приликом по први пут посетио нашу Богом спасавану парохију. Уз њега су саслуживали свештеници Миладин Благојевић из Атланте, Николае Регош, пензионисани свештеник Румунске Православне цркве и Љубиша Брњош, као и ђакони Јован Аничић и Синиша Дувњак. Након Свете Литургије, придружили су нам се и свештеници Грчке Православне Цркве Свете Тројице Контантин Симеонидес и његов отац Димитрије Симеонидес, као и Даниел Хикмен, свештеник Америчке Православне Цркве Светог Стефана. Владика Иринеј се у обраћању народу, осврнуо на улогу коју је имала, и још увек има, наша заштитница, Света Петка, у јединству свих православних народа, посебно се захваливши о. Николају, чији сународници чувају и брину о моштима наше предивне светитељке.

У току ручка, кратак програм су извели ђаци Црквене школице Свете Петке, као и најмлађа фолклорна група, којој се на општу радост свих присутних, придружио и владика. Кумови, односно домаћини славе ове године су били Горан и Бојана Дувњак. Те почасти су се прихватили за наредну годину Драженко и Милана Јефтић са породицом.

Са неизмерном радошћу смо испратили још један велики дан у историји наше парохије, а на растанку са нашим драгим владиком и гостима, пожељели смо да се овако окупљамо и убудуће, што чешће у здрављу, весељу, радости и љубави.

Photo Gallery

(14 images)


Share This:< PreviousNext >
You might also like:
  Powered by Orthodox Web Solutions

Home | Back | Print | Side