Javascript Menu by Deluxe-Menu.com
У СУСРЕТ БОГОМЛАДЕНЦУ

Година која је на измаку донела је нову радост, новог Епископа, новог свештеника и нову наду за народ Светосавски у Норт Порту.

Благодарећи новом Епископу Његовом Преосвештенству Господину Иринеју, Светосавска парохија у Норт Порту узраста. Преосвештени Владика Иринеј био је два пута у Канонској посети парохији у Норт Порту, у фебруару и септембру 2017. године.

У свом првом доласку у Норт Порт осетио је љубав и топлину Српског народа али и жељу да имају сталног свештеника. Убрзо након своје прве посете, владика Иринеј поставља јереја Александра Сашу Ђурђевића за пароха Цркве Светог Саве у Норт Порту.

Народ и нови свештеник су засукали рукаве и прионули на посао како би се радови на Цркви привели крају: уведена је струја, завршена је климатизација и тренутно се ради на постављању врата и против-пожарног аларма.

Велика радост за нашу парохију јесте покретање фолклорне групе и окупљање младих, који не само да уче традиционалне народне игре и песме, већ уче и Српски језик и културу и веронауку.

Коло Српских сестара вредно ради и припрема празничне трпезе након сваке Свете Литургије.

Место где се народ окупља и разоноди је клуб за боћање, свакодневно је отворен, осим недеље, и сваке суботе се организује минипикник где народ припрема традиционална српска јела а приход од донација иде за завршетак цркве.

Управа ове Светосавске парохије и народ су одлично организовани и улажу свесрдне напоре како би се у најскорије време запојала Сета Литургија у новој цркви.

Оно што јесте најважније је да верни народ долази у великом броју на недељне Литургије и Причешћује.

Зато на заласку године ове, желимо да Вас подсетимо на дешавања у протеклој години али и на новембарска и децембарска Литургијска сабрања и молитословља.

Идући у сусрет Богомладенцу Христу радујемо се новом лету Господњем и радосно Вас поздрављамо:

ХРИСТОС СЕ РОДИ!!!

ВАИСТИНУ СЕ РОДИ!!!

Photo Gallery

(19 images)


Share This:< PreviousNext >
You might also like:
  Powered by Orthodox Web Solutions

Home | Back | Print | Side