Javascript Menu by Deluxe-Menu.com

У недељу, 16. септембра, у Саборном храму Светог Саве у Бостону, служена је Света архијерејска Литургија. Евхаристијско сабрање предводио је Његово Преосвештенство, Епископ источноамерички Господин Иринеј уз саслужење надлежног пароха - протојереја-ставрофора Александра Влајковића, протојереја-ставрофора Ивана Марјановића и протођакона Милоша Ждралића.

Излажући библијски наратив о талантима (Мт. 25), епископ Иринеј је истакао да реалност умножавање таланата (тј., талената) јесте могућа првенствено заједничарењем и одсуством егоизма. Владика је додао да српска парохија у Бостону тај таленат успешно умножава својом пожртвованим прегалаштвом.

По свршетку Свете Литургије, Доналду и Милици Погорзелски је додељена Грамата за помоћ мисионарској парохији Св. Василија Острошког (Гринсборо, Северна Каролина). Владика Иринеј је похвалио успехе и благословио одржавање већ надалеко познатог фестивала српске традиције и културе - СрбФест, који је ове године окупио рекордних две хиљаде посетилаца.

Посвећеност, подршка и мноштво народа су доказ да је и ове године фестивал померио границе успеха, радости, дружења и, пре свега, заједничарења.  

И заиста, она Јеротићева идеја ,,воље за смислом” може да нас учини одговорним и тада тек спремним да умножавамо таленте, да помогнемо и себи и другима. Српска парохија у Бостну ту вољу и тај смисао већ одавно сведочи и потврђује.

* * *

Све фотографије са СрбФеста можете видети ОВДЕ.

Photo Gallery

(13 images)


Share This:< PreviousNext >
You might also like:
  Powered by Orthodox Web Solutions

Home | Back | Print | Side