Опроштајни пријем у част Генералног конзула у Њујорку

У четвртак, 27. јуна 2019. године, у просторијама Генералног конзулата Републике Србије у Њујорку, уприличен је свечани пријем поводом завршетка другог мандата и одласка из Њујорка Њене Екселенције, Генералног конзула Републике Србије у САД, госпође Мирјане Живковић и њеног супруга, господина Ранка.


Свечаном пријему присуствовао је Његово Преосвештенство, Епископ источноамерички Господин Иринеј, архијерејски намесник вашинтонски протојереј-ставрофор Александар Влајковић, свештенство и ђакони града Њујорка и околних парохија.


Овом приликом окупили су се и многи угледни чланови њујоршке српске заједнице.


На почетку пријема, Њ.Е. госпођа Мирјана Живковић поздравила је све присутне госте и истакла да је сам пријем прилика да се у своје име и у име своје породице захвали свима који су учинили да године које је провела у Њујорку буду врло лепе и плодотворне. Наставак њене службе у Београду биће, после изазова и ужурбаности у једном од највећих градова на свету - освежење и одмор.


Њена Екселенција се посебно осврнула на последње две године своје службе - период од доласка Владике Иринеја на трон Епископа источноамеричких и истакла да је сарадња са Црквом, али са њим лично била на обострано велико задовољство и уважавање.


Његово Преосвештенство Епископ Иринеј захвалио је госпођи Мирјани на дивним речима, али и свему што је учинила за српску заједницу у Њујорку и на Источној обали уопште. Као знак признања, Њеној Екселенцији уручена је архијерејска грамата благодарности уз произношење многољетија. Владика Иринеј је, такође, уручио пригодни поклон, икону Пресвете Богородице, “Портаитиса” (Παναγία Πορταΐτισσα), т.ј. Вратарке, коју је по предању написао Св. Апостол и Јеванђелиста Лука, рекавши да је госпођа Мирјана, у својству Генералног конзула увек била верни чувар капије наше Отаџбине за нашу помесну заједницу у Њујорку и шире.


У наставку вечери, виђенији чланови српске њујоршке заједнице такође су поделили своје утиске и искуства из сарадње са госпођом Мирјаном, а сви гости су имали прилику да виде и избор фотографија снимљених у разним приликама током осмогодишњег мандата Генералног конзула у Њујорку.

фото галерија

(7 images)


Share This:< PreviousNext >
You might also like:

CONTACT INFO:

 

Diocese of Eastern America

65 Overlook Circle
New Rochelle, NY 10804

 

E-mail: diocese@easterndiocese.org 

 

Office & Residence: 

(914) 633-9000 - (914) 633-9009