ЕПИСКОП ЛОНГИН СЛУЖИО У НОРТ ПОРТУ , ФЛОРИДА
Његово Преосвештенство Епископ Средњезападноамерички и Новограчанички Г. Лонгин, служио је Свету Архијерејску Литургију, у Недељу Светих Отаца Првог Васељенског Сабора, у Цркви Св. Саве у Норт Порту, Флорида.
 
Владика је пренео поздраве, Епископа источноамеричког Иринеја и заблагодарио на радости служења у прелепој Светосавској Цркви у Норт Порту. У Недељи Светих Отаца, Епископ Лонгин је у отачкој беседи, саобразној Св. Оцима који су изграђивали Цркву, указао на радост заједнице и сабрања у Цркви и на лепоту живота у Господу.
 
Народ се окупља у све већем броју. После пандемије која је захватила читав свет и привремених мера, за које се надамо да су на измаку. Верујући народ је жељан Цркве и молитвеног присуства на светим богослужењима. То је показатељ, колико је Црква и заједница важна за живот сваког од нас!
Слава Богу, да нам цркве буду што пуније и у изобиљу, како народа верног, тако и изобоља и богатства светотајинског живота, које нам литургијска заједница пружа! Амин! Боже дај!
 
Свештеник Саша је заблагодарио Његовом Преосвештенству Г. Иринеју на радости и дару да смо имали част да Владика Лонгин предстоји литургијским сабрањем. Владика Лонгин је сведок и онај који је благословио градњу цркве Св. Саве У Норт Порту, данас, прелепо украшеног литургијског простора, у духу Моравске Србије. У то име, о. Саша је позвао све да отпевају многољетсвије Његовом Преосвештенству Г. Лонгину, што је народ прихватио и торжествено заблагодарио. 
 
Данас смо имали и драге госте, из организације Serbian American Leadership, на челу са Александром Ђуричић, нову младост нашег рода на америчким просторима. Serbian American Leadership настоје да сачувају корене и идентитет српског расејаног рода, нарочито међу младим американцима српског порекла. 
Они су истински амбасадори у малом. Прави су представници Србије и народа српског. Својим радом, желе да оживе пријатељство двају народа, које смо имали у прошлости, а на корист нашем народу и држави за будућа времена! Амин! Боже дај!

Фото галерија

(10 images)


Видео

Share This:< PreviousNext >
You might also like:

CONTACT INFO:

 

Diocese of Eastern America

65 Overlook Circle
New Rochelle, NY 10804

 

E-mail: diocese@easterndiocese.org 

 

Office & Residence: 

(914) 633-9000 - (914) 633-9009