НЕДЕЉА СВЕТИХ ОТАЦА - ОЦИ У ПАТЕРСОНУ

У недељу Светих Отаца, 2. јануара 2022. годину патерсонску парохију је посетио Његово Преосвештенсво Епископ Иринеј. Светом архијерејском литургијом началствовао је Његово Преосвештенство Епископ источноамерички г. Иринеј, а саслуживали су му, високопречасни протопрезвитер Ђокан Мајсторовић и пречасни ђакон Владимир Србљак. Након прочитаног јеванђелског зачала о Родослову Господа Исуса Христа, наш архипастир је произвео веома учитељну беседу коју су помно слушали присутни верници, а било их је преко 80. 

 

Након молитвеног дела прешли смо у црквену салу где су нас дочекали малишани са конопцима и везивали Епископа и свештенство. Ми смо били спремни за ово дечије изненађење и са нашим поклонима смо убрзо били разрешени и приступили веома укусном и пријатном ручку.

 

Поред нашег Епископа имали смо и госте из наше отаџбине на далеко чувеног гуслара Ђорђија Копривица, који је дошао на гусларску турнеју по источној обали Америке. Он је са собом повео кћерку Јелену, певала нам је етно песме и сина Огњена младог гуслара. Копривице су нам приредили предиван програм којег су сви присутни, а било нас је око стотину који смо поздравили громогласним аплаузом и новчаним даром наградили наше драге госте.

 

Протопрезвитер Ђокан Мајсторовић


Photo Gallery

(10 images)


Share This:< PreviousNext >
You might also like:

CONTACT INFO:

 

Diocese of Eastern America

65 Overlook Circle
New Rochelle, NY 10804

 

E-mail: diocese@easterndiocese.org 

 

Office & Residence: 

(914) 633-9000 - (914) 633-9009