СВЕТИ СТЕФАН - ДАН РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ ПРОСЛАВЉЕН У АКРОНУ

Док још траје празнична радост, Христовог рођења и док се у срцима свих нас чује реч која одјекује васељеном- МИР Божији, наша Света Црква се сећа и свих оних који зарад тог мира животе своје положише. Тако је у храму Светог Димитрија, у Акрону, у трећи дан Божића, на празник Светог архиђакона Стефана, служена Света Литургија у присуству верног народа из многих градова државе Охајо. Наиме, повод за ово сабрање је обиљежавање Дана Републике Српске и сећање на див јунаке , отаџбине многих од нас, који су животом својим створили драгу нам Српску.

 

Свету Литургију служио је Архимандрит Леонтије , игуман манастира Светог Марка, уз саслужење протонамесника Драгана Гороњића. На молитвене прозбе, својим анђеоским гласовима одговарао је дечији хор при овом храму.

 

Након отпуста, сви верни, предвођени свештеницима, изашли су у порту, где је служен помен свима који су животе дали за Републику Српску.

 

По парастосу, за све присутне, трудом и љубављу домаћина господе Радивоја и Биљане Кулина приређена је трпеза љубави.

 

Отац Драган је овом приликом поздравио све присутне и дао реч домаћинима који су говорећи о Дану Републике Српске, као датуму и догађају који чува вечне и непролазне успомене многих наших парохијана. Присутне је такође поздравио архимандрит Леонтије који је истакао значај наше најмлађе Републике за васколики род српски.

 

На крају је о. Драган свима пожелео изобиље благослова поздравoм вечне радости: Мир Божији, Христос се роди!

Photo Gallery

 

 

view slideshow >

Share This:< PreviousNext >
You might also like:

CONTACT INFO:

 

Diocese of Eastern America

65 Overlook Circle
New Rochelle, NY 10804

 

E-mail: diocese@easterndiocese.org 

 

Office & Residence: 

(914) 633-9000 - (914) 633-9009